sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Toukokuista tohinaa


Kaikkialle levinnyt voikukka on nyt parhaimmillaan/pahimmillaan, nautitaan siitä edes vähän! Samoin huumaava tuomi, Pirkanmaan maakuntakukka (hassua, että pensas/puu on valittu kukaksi...). Olen touhunnut viime päivinä kaiken liikenevän ajan ulkona, erityisesti vanhempieni puutarhassa, jota he itse eivät enää jaksa kokonaan hoitaa. Kellarin vesivallankumous aiheutti  ja aiheuttaa lisätöitä, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin:


nimittäin isän tekemä iäkäs kompostori oli pakko tyhjentää ja hajottaa tulevan ojan tieltä (tai lähinnä kaivinkoneen). Siispä arvokas aines visusti talteen!


Täällä se lepää :D Muutama kottikärryllinen kunnon...hmph...tavaraa!! Päälle olen jo kasannut haravointisilppua ja siihen sitten


kaikki ihanat kesäkurpitsani!! Kuvattu alkuviikolla. Tänään kastellessani niitä näkyi jo kukkiaaaaa :D
Eivätpä ainakaan säikähtäneet ulostuloa!

Isäni kasvatti vuosia itse tomaatit siemenistä, mutta nyt parina vuonna hän on ostanut taimet. Löysin isän ostamia siemeniä pari pussia, jotka molemmat olivat "parasta ennen -06". Kylvin ne hiukan skeptisenä joskus maaliskuussa ja...

sain liki 20 pihvitomaatin ja 20 kirsikkatomaatin tainta!!!!!!!!!! Aikamoista tuuria näin ensikertalaiselta :D Nyt ne ovat kasvihuoneessa ja hoidan niitä kuin suurta aarretta isän ohjeiden mukaan. Sukupolvenvaihdos siis tällä alalla!

Muuten viikonloppu on sujunut hyshys-lahjojen merkeissä - tulokset näette ensi viikonlopun jälkeen :D Sen verran siivoushommia tein, että sain parvekkeelle päivälepopaikan kunnostettua:



aneeminen kuva ei tee oikeutta sammalenvihreälle samettipeitolle, kirppislöytö parin vuoden takaa.

tiistai 22. toukokuuta 2012

Naapureissa löydettyjä

Pienen naapurikaupungin pienessä kierrätyskeskuksessa oli kerrankin jotakin kiinnostavaa! Olen ihaillen (= kadehtien...) seurannut Joken löytöjä pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksista, mutta nyt lykästi hiukan meikääkin :D

Parin euron kasa tässä näin! Mainio Nalle Puh-tyynynpäällinen petit-point -pistoin, kaksi Backmanin tarjotinta (made in finland), vanha muusinuija ja kaksi kauniskantista kirjaa! Nalle Puhista tulee jotakin ihan muuta kuin tyyny, eikä edes kassikaan, vaikka niin ensin ajattelin :D Katsotaan minä vuonna se valmistuu esittelyyn...
Tarjottimissa on hyväkuntoinen pinta, mutta voihan niitä siltikin kuvioida...


Ja katsokaa miten kauniit kannet näissä rompsuissa!! Ihan niiden takia hankin ne!



Eilen "toisen puolen" naapurikunnassa  ostin kirppikseltä perennojen taimia. Onkohan se turvallista?? Niissähän voi muhia vaikka mitä vieraslajikkeita...vai??? Ei kai sentään.... kevätesikko kukki jo ihanin violetein kukin; malvan taimi lienee sitä hennonvaaleanpunaista laatua...; rentoakankaalia ja väriminttua nuo muut. Vasemmalla ämpärissä kaverilta saatu Viron tuliainen jota "Paldiskiksi" kutsui, onko jollakulla lisätietoa?? Kukkii sinisin kukin, lehdet vähän samanlaiset kuin jalopähkämössä. Kova leviämään kuulemma.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Puuhaa riittää

Yksi rakkaimmista kesäkukistani: kultapallo! Viime elokuulta, ettette ihan ihmeitä puutarhastani luule! Tänä vuonna päätin antaa häädön kultapallon iilimatomaiselle kumppanille...

nimittäin vuohenputkelle! Tässä alkusoittoa... kuvasta ei erota "kaverusten" lehtiä toisistaan (näyttää ihan perunamaalta...). Urakka on iso, eilen tein vasta murto-osan.

Laitoin siistityt juurakot valeistutukseen isoon pulkkaan ja uuteen multaan, katsotaan selviävätkö...

osa pääsi kasvihuoneeseen odottamaan uutta kotia. Aivan surkeaa hommaa kitkeä luikertelevia juuria toisistaan, mutta nyt kokeilen ainakin osan ja jaan samalla 15v. sitten saamaani kultapalloa. Sitä kasvoi lapsuudenkotini pihassa ja on siksi minulle niin rakas. Asuimme eräänlaisessa "kolhoosissa", 4 opeperheen asuntolassa, jossa kaikilla oli pieni puutarhatilkku. Naapurintäti kasvatti kultapalloa. Aikuisena sitten sain sitä työkaveriltani ja iloni oli suunnaton!

Kasvihuoneeseen olen kiikuttanut "valeistutukseen" myös kesäkurpitsat

kylvin niiden siemenet liian aikaisin ja ne alkoivat jo voida huonosti sisällä. Nyt ne odottavat lämpimiä ilmoja ja ulos kompostikeolle pääsyä!

Tänään olen katsastanut parvekkeen tilaa talven jäljiltä... siitepölyä on kaikkialla ja muuta pölyä, omaa tyhmyyttäni/laiskuuttani jätin parvekkeen syyssiivouksen puolitiehen ja siitä saan maksaa nyt...:P

Sängylle heitin uusimman peittokankaan ja pari tyynyä, jotta siivouksen lomassa voin levätä ja aloittaa jokavuotista parvekepäiväkirjaa (oikealla).

Kasveja siellä ei vielä ole, ainoana koristeena vuosia vanha koivunoksista sitomani pallo.

Ovipielestä alkoi sen sijaan kuulua kummaa puhinaa kesken lepohetkeni...

Taitaa jollakulla toisellakin olla muuttoaikeet mielessä...hmph...parveke on kyllä ehdoton kesähuone...mutta että oikein matkalaukkujen kanssa.....Rauhallista kesää sitten vaan :D

perjantai 18. toukokuuta 2012

Muodonmuutoksia

Huiveista juhlajakuksi??


T-paidasta pipoksi...



Multapusseista kudelenkeiksi...


Puutarhasta vatsantäytteeksi (ekat tuoreet nokkoset tänä vuonna!!! olis vähempikin riittänyt :D )


CD-levyiltä viihdykkeeksi...


Siemenistä koulittavaksi (basilikaa)...


Lainakirjasta idealähteeksi...

On ollut aikas monipuolista tarjontaa viime päivinä!. Ei ihme, että hengästyttää :D

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Katselen vaan

Sain kyydin naapurikaupunkiin ja kaveria odotellessa poikkesin kirppis "ykkösellä" ihan VAAN KATSELEMASSA :D No, arvaahan tuon... en oikeastaan tarvinnut mitään, mutta kun eteen osuu hyviä kankaita pilkkahintaan, niin jopas kukkaronnyörit höllääntyy... :D

Pohjalla tukevaa puuvillaa oleva sängynpeite (heleämpää vihreetä kuin kuva näyttää) 4e, ylinnä sinikirjava PTA:n bleiseri 2e (muokkaukseen!), turkoosi pitsiliina 2e, vihreä samettipala 1e, Marimekon kirjava pala keskellä 2e ja loput palat 1e/kpl. Siis ihan silkkaan tarpeeseen kaikki :D tosin luultavimmin kaikki tulevat kokemaan melkoisen muodonmuutoksen joskus!

Sitten tuli tauko= vesijuoksua ja kahveeta! Kaverikin oli jo selvinnyt lekurista ("et usko että olikin komee lääkäri") ja jatkoimme yhteisellä sopimuksella VAIN KATSELEMAAN kirppis "kakkoseen"!

Olin vaatimaton ja otin ovensuusta ostoskorin vain kävelläkseni muutaman minuutin kuluttua vaihtamaan sen ostosKÄRRYIHIN....:P Minkäs sille voi kun....kun.......kun ja selittelyt sikseen!

Niin, eihän näitä korissa kanneta :D


Leipälaatikko oli kallein, 6e, mutta se on niin oivallinen säilytyskaluste työhuoneeseen, että maksoin sen! Nyt mulla on niitä jo 4 päällekäin! Lampunvarjostimia odottaa luultavimmin myös muodonmuutos... kahtotaan!


Tilaa veivät eniten nämä pahvilaatikot, joita mulla on ennestään ja tiedän ne erittäin tukeviksi ja kestäviksi. Siksi uhrasin 2e/kpl näihin iloisesti kuvioituihin lootiin! Kesäkassikin tullee säilytykseen, kunhan kokee siistimisen, 1e. Vaatekasa on ainoa, jonka ostoa suunnittelin! Tarvitsin keltaista trikoota virkkausprojektiini ja nyt löytyi muutama halpa mutta iso miesten paita siihen tarkoitukseen. Mukaan tarttui myös vähän muitakin trikoita ja kesäinen huivi. Pian pääsee ulos leikkelemään trikoot kuteiksi; miten rentouttavaa (mutta pölyävää) puuhaa!!

Mitenhän mun käy, jos seuraavalla kerralla menenkin kirppikselle aikomuksena ostaa jotakin enkä VAIN KATSELEMAAN.....


maanantai 14. toukokuuta 2012

Hulda-Hilda palveluksessanne

Vanhoissa kotimaisissa elokuvissa esiintyivät Juurakon Hulda ja Suomisen perheen Hilda (muistaakseni!) - nämä maanmainiot kotiapulaiset! Sellaiseksi tunnen itseni, kun pukeudun tähän hurrrmaavaan kirppisluomukseen:


vai mitä sanotte :D Parin vuoden takainen ostos, pari euroa. Puuvillaa, itsetehty muotolaskoksineen ja pussisaumoineen!!! Jonkun mummun jäämistöä varmaan
.


Ahh, niin järkyttävän kirjavaa kangasta!! Melkein suoraan villistä lännestä tai reservaatista...



kunnon taskutkin!! Lyhyet hihat ratkoin pois, muuten saa olla näin! Helppo pukea trikoiden ja t-paidan päälle, jos tulee yllätysvieraita. Helppo vaate likaisiin hommiin (kuten kellarin vedenpaisumukseen...). Helppo vaate myöskin pian alkavaan maalausprojektiin... Siitä kuulettekin sitten ...öööö...joskus!

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ruusuja äidille


Ostin äidille tänä vuonna oranssin ruukkuruusun - tai oikeasti äiti kyllä sai valita värin itse :D kun satuttiin muutenkin kukkakauppaan ostamaan kukkia isovanhempieni haudalle. En viitsinyt leikkiä "mulla on sulle jotain, mutta en kerro vielä"-leikkiä, niinkuin lasten tapana on!

Tein itsekin ruusun!



Tähän pipoon koristeeksi! Äidillä on joka kevät sama pulma: mitä päähän kun villapipo on liian kuuma eikä huivikaan oikein miellytä (lippalakista ei ees puhuta)... Kuitenkin äiti puuhaa päivät pitkät ulkona eikä keväinen sää aina helli. Tulipa sitten onneksi mieleen nämä nuorison suosimat puuvillapipot! Lähimmän ohjeen löysin Käsityölehdestä 12/1999!!!!! En jaksanut selailla koko arsenaaliani, vaan piirsin ekan eteen osuvan mallin, vaikka se olikin miesten kokoa. Pienensin siitä vähän ja sovitin omaan päähäni.



Kankaaksi uhrasin vanhan t-paitani, sillä äiti tykkää puna-valkoraidallisesta! Toisenkin pipon jo tein, kirppispaidasta, kokopunaisen, että voi sitten vaihdella ja säästää toista vaikka kauppareissuun! Nyt mielessä onkin jo oma pää ja toisinaan surkea kampaus, joten tässä se ratkaisu "päänsärkyihin"! Jospas kokeilisi niitä "sukkapipoja", mitä Terhi teki blogistaniassa :D

OIKEIN HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE!!

torstai 10. toukokuuta 2012

Kevät tuoksuu...


...maa-artisokkakeitolta! Njammm... mikä aromi!




Kevään ensimmäiset mukulat suoraan pellosta! Maa-artisokka talvehtii parhaiten maassa ja satoa löytyy heti, kun maa on sulanut! Syksyisin nostan vain sen verran satoa, kun luulen talvella nautittavan. Keitän ja pakastan sopivia satseja, joita sitten talvella otan silloin tällöin herkuksi ruokapöytään. Laitan sekaan puolet perunaa ja mausteeksi kasvisliemijauhetta. Kypsän keiton soseutan ja lisään ruokakerman, muuta ei tarvita. Tänään se maistui erityisen pehmeältä hikisen puutarhatyön jälkeen!

"Jälkiruuaksi": kevät tuoksuu myös...



kanankakalta...:D Suoraan tuttavien broileritilalta ehtaa aromia! Harmi, ettei ole vielä tuoksuvaa nettiyhteyttä...hihhih!

maanantai 7. toukokuuta 2012

Maanantain mietteitä

Alkaa helpottaa!


Siis siellä vanhempieni kellarissa :), kun perjantaina avautui pätkä ojaa puutarhan puolelle... edelleen tulee vettä sisällekin, mutta vain n. 4 tunnin välein joku käy avaamassa pumpun. Helpottaa sekin! Oja saatiin sopimaan mukavasti vattumaan (oikealla) ja omppopuiden väliin, taitava kaivurimies kun oli hommissa! Jos olisi pitänyt valita, olisin kallistunut vattujen säilyttämisen kannalle :)

Samalla pihalle ilmestyi aikas haasteellinen kohde:



melkein tekis mieli muutamalla neulegraffitilla koristella tää seitti :D



Paikallisella Helluntailaisten kirppiksellä poikkesin liki vuoden tauon jälkeen ja löysinkin ihan käyttökelpoista tavaraa:


Elisabeth Shannonin pellavahameen (3e), josta teen joko vaatteen tai kassin  ja sinisävyisen silkkihuivin (1e)



sekä Novitan puuvillalankoja: pinkissä ei ollut vyötteitä, mutta novitalaista se on (4e), vihreä oli Jazz-merkkistä, 2e tuo satsi. Jotakin niistäkin joskus (toivottavasti) valmistuu :)

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kummallisia kasseja osa 4.

Sarjani jatkuu aina vaan, kuten huomaatte... tämä on ehkä paras tähänastisista, ainakin "sievin" noin kokonsakin puolesta!



Ja muovipusseista tietenkin :P



tällä kertaa vasemmalla näkyvistä Apteekin muovipusseista! Olivat niin ihanan oranssisia, että rupesin oikein keräämään niitä! Myyjät jo tiesivät antaa mulle juuri noita pusseja :D, pari sain kavereilta. Pohjan virkkasin ihan muista pusseista, jottei sinne hukkaantunut kaikkein parhaita värejä!



Onnistuin mielestäni sankojen kohdallakin, kun hoksasin tehdä ne tuolla tavalla "keskelle" yläreunaa, eikä erikseen lenkeiksi. Viimeiseen kerrokseen löysin yhden kokonaan oranssin pussin, jolla sain viimeistellyn reunuksen. Koukku 5 ja yhtä helppoa hommaa kuin "eilisten" leipäpussien työstäminen.  Kuteen leikkasin alle sentin levyisiksi renkaiksi, jotka taas solmin sillä "mikälie"-tekniikalla, jolla matonkudelenkkejäkin solmitaan (tietääkö joku oikean nimen???).



Kassi valmistui jo maaliskuussa, mutta sen jälkeen se huiteli maailmalla mm. osallistumalla työväenopiston kevätnäyttelyyn (kuvassa)! Sain sen kotiin vasta eilen! Olin kyllä ehtinyt jo ennen reissuja käydä esittelemässä sitä Apteekissa  - siellä se sai ihan ansaitsemaansa huomiota :D

Jotta tämä blogini ei ihan muuttuisi "niksejä muovipusseista"- sarjaksi, niin loppuun muutamia keskeneräisyyksiä:



tavoitteena villatakki karkkivärein; aloitettu viime tai edellisvuonna...



ja tätäkin laatua pukkaa...  Otin koko poppoon mukaan ja pidin pienen nautiskeluhetken laiturin lämmössä.
Yksi lempipaikoistani tehdä käsitöitä!



Pyllyn alla lämmikkeenä joskus Huopasesta neulomani ja huovuttamani istuinalusta. Ohje oli Pirkka-lehdessä ja alusen sisällä on pala jumppamattoa. Sangasta on helppo kuljettaa vaikka kesäteatteriin :D