torstai 29. maaliskuuta 2012

Hyvän mielen jakamista

Prusiluska ojensi minulle haasteen Hyvän mielen aiheuttajista muutamia aikoja sitten ja nyt jaan omia "aiheuttajiani" teille!

Viime aikoina hyvää mieltä olen saanut
1. Rakkaan veljentytön vierailusta - nyt kun yo-kokeet ovat hänen osaltaan voiton puolella, on aikaa tädillekin :D



2. Kevään etenemisestä, joka näkyy mm. täällä äidin kukkaikkunalla, missä mustanmerenruusut rehottavat!!!

3.

Pääsiäiskarkkivalikoimasta kaupassa .... ai, kauheeta, ei kyllä sais...

4. Kuntopyöräilyn parantavasta voimasta polvissani (samalla kuuntelen uutta osaa Isä Camillosta :D )

5. Mukavasta myynnistä kirpputorilla; kesävaatteilla on nyt kova menekki, kuulemma!


Samalta kirpputorilta ostin vanhahkon puisen jakkaran!


Oikein KUNNON jakkara, ei mikään heppoinen tekele!! Iso ilonaihe!!

6. Uusista sukista, jotka kuin ihmeen kaupalla valmistuivat alle 2 viikossa :D Oli niin paljon sellaista menoa, joissa niiden neulominen onnistui!!


Voih, kun kuva ei tuo esiin langan heleyttä..... Fabelia kumminkin, messuilta. Ihanan keväiset!

7. Kahvitteluista ja kuulumisten vaihdoista ystävien kanssa (niissä nuo sukatkin etenivät!)

8. Kaikista kommentoinneistanne näihin kirjoituksiini KIITOOOOOS!!!


Haasteeseen kuuluu jakaa sitä eteenpäin:
Ojennan tämän haasteen edelleen minulle suurta iloa tuottaville bloggareille:

Irmelille blogiin Trykkityyki

Ninalle blogiin Vaahteramäki

Virpille blogiin VMSoma Koppa

sekä kaikille muille, jotka ottavat mielellään haasteen vastattavakseen :D Useimmat tähän jo ovat vastanneetkin!

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kummallisia kasseja osa 3.


Vaihteeksi ommeltu kassi! Kaikkihan ovat nähneet kahvipussikasseja, tässä esittelyssä teepussikassi! Ja nimenomaan VIHREÄN teen!! Ommeltu irtoteepaketeista (Nordqvistin China Green ja Nippon Green), joiden materiaali on suht`samanlaista kuin kahvipusseissakin, mutta ohuempaa.


Ryhdyin n. vuosi sitten katsomaan teepakettia "sillä silmällä" ja poimin pussi ykkösen talteen. Sitten eteeni ilmestyi pussi kakkonen jne. Juon itse jonkin verran juuri näitä vihreitä teelaatuja, mutta varsinainen "vihreäteehirmu" on 80v. isäni!! Ilmeisesti Suomen oloissa aika harvinaista, että tuon ikäinen MIES, muuten melko vanhoillinen ja kaikkiruokainen vaari innostui vihreän teen terveysvaikutuksista parisen vuotta sitten ja hyödynnän tätä "suuntausta"! Onneksi minä hommaan hänelle teen, joten tyhjennän sen heti purkkiin ja vien pussin talteen!!

Muutama viikko sitten sain inspiraation ja kävin hommiin. Ompelin ensimmäisen avatun pussin reunoistaan ja keskisaumoistaan kiinni tukevahkoon kankaaseen; seuraavan pussin hiukan edellisen päälle jne. En siis ollenkaan yrittänytkään sitä kahvipussitekniikkaa, jossa pussit ommellaan vain toisiinsa kiinni. - Tämä kassi on iso! Se nieli 12 pussia, joista osan oli äitini ehtinyt leikata pienemmäksi. Laitoin näitä puolikkaita pusseja poikittain kassin sivuun. Hyvin upposivat! Vuoriksi valitsin kirkkaan, ohuehkon markiisin antamaan ryhtiä ja sangat ovat pussin pohjakangasta. Koska en pessyt pusseja lainkaan, leijuu kassista vieno vihreän teen ja mausteiden tuoksu edelleen :D

Päähänpistosta lähetin kuvia kassista teefirma-Nordqvistille kysyäkseni ovatko mokomaa nähneet (kukas kissan hännän nostaa... :P) Yllättäen halusivat osoitteeni, jotta voisivat kivasta "mainoskikasta" lahjoa minua "pienellä paketilla teetä" (kuten viestissä luki)....


Näin PIENI paketti teetä pyydettiin sitten noutamaan postista, ei ollut mahtunut postilaatikkoon...:D Olen niin otettu tällaisesta huomiosta! Samalla havaitsin, etteivät paketit olekaan enää samaa kiiltävää vihreää kuin kassissani! Haa, uusi keräilykohde!!!

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Koukussa tänään


1. Väriympyröihin...Rose Mohairia, ei aavistusta mihin...

Johonkin kai...joskus :D


2. Nektariineihin... kun sitrukset ei sovi. Huom. valoverhopussi!



Keksiskö joku, mitä näistä kivistä vois tehdä???


3. Kevään viimeisiin lumisateisiin (huonosti näkyy kuvassa)... ihailen työhuoneen ikkunasta!



4. Isä Camilloon ... :D



5. Muovipusseihin... onneksi vanhempani syövät aina samaa paahtoleipää :D ja onneksi äiti säästää aina pussit :D Saan samanväristä kudetta vähän enemmän!



6. Meidän söpöiseen arkajalkaan :D

Koukuttavaa viikonlopun jatkoa teillekin!!

torstai 22. maaliskuuta 2012

Onni on...

...lähes samankokoinen ystävätär, jonka vaatekaapilla saa vierailla :D

Vaihtoehto 1.





Nanson mekko ohuen ohutta trikoota.

Vaihtoehto 2.





Indiskan paita vuosien takaa, kuulemma.

Vaihtoehto 3.





Anne Linnomaan jakku.

Vien huomenna sukua äitini serkun hautajaisiin ja kaipasin sopivaa vaatetusta sinne. Olen joskus kai maininnutkin, että vaikka olen isokokoinen, en omista juurikaan mustia vaatteita! Muutamat housut on ja "kotitrikoita", mutta ei mitään pikkumustia tms. Vuosi sitten samanlaisessa tilanteessa auttoi kaveri A. , nyt tarjosi apuaan kaveri H. Kiitos siitä! Tarjolla on vielä liivikin, johon minun on kuulemma "palkaksi" kirjottava jotakin!! Sain vapaat kädet, joten.... :D:D

Kallistuin vaihtoehto ykköseen, kun puen alle mustan pitkähihaisen paidan ja mustat ohuet trikoot. Kaulaan laitan värillisen huivin. Se asu on noista eniten näköiseni, tosin tuo Indiskan paita sopi myös valtavan hyvin!! Ja Linnomaa on aina Linnomaa :D

Mutta, kuten ystäväkin sanoi, "musta ei kyllä sovi sulle"! Johtuu kai siitäkin, ettei minua koskaan näe mustassa! Tällaista kalpeanaamaa...

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kummallisia kasseja osa 2.

Tästä kassista kaikki alkoi, siis tämä kummallisten materiaalien käyttö:


viimetalvinen "älynväläys" kun virkkauskurssilla yllytettiin kokeilemaan mitä omituisempia materiaaleja!


Tätä laatua sitten pisteltiin ensin poskeen ja kuoret otettiin talteen! Sama tekniikka kuin multapussikassissa: leikkasin pussit lenkeiksi ja sidoin ne lomittain toisiinsa. Kude oli edelleenkin n. sentin vahvuista. Koukku muistaakseni 5-6...  Ja kuluneiden pussien määrä uskomattomat 48!!!


Lisää materiaalia on säilöttynä, joten sarja jatkuu "yleisön" pyynnöstä huolimatta :D

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Onnen päivä Tampere-talossa!

Lauantain harmaus ja märkyys haihtuivat olemattomiin Tampere-talon "pikkumessuilla"! Hieman harkitsin koko paikkaan lähtöä luettuani näytteilleasettajien laihaa listaa, mutta ONNEKSI lähdin :D:D:D


Sillä ette voi arvatakaan minkä AARTEEN  kätkee suojiinsa tuo Virkkukoukkusen (vanha) sininen kassi!!!!!!!
Inhottavaa tällälailla kiusoitella, sillä EN AIO paljastaa asiaa vielä... Se on suuri salaisuus muutaman viikon, liittyy osana yhteen isoon projektiin, lahjaan rakkaalle ihmiselle!! Mutta se on LÖYTÖ, jota ½ vuotta olen etsinyt, kaveritkin asialle valjastanut, harvinaisuus, johon olin varautunut uhraamaan rahaa, varautunut pettymään jos sitä ei löytyisikään ...JA SIELLÄ SE SEISOI ANTIIKKIMYYJÄN PÖYDÄSSÄ!!!!!!!!!!!! Hintakin VAIN 14 euroa!!!!!!!!! Sitten loppupäivän maailmaa kiertelikin puoliksihöpsähtänyt Sinisukka naama Naantalin aurinkona ja iloisesti (melkein) tanssahdellen (kipeillä polvilla, juu...)!!! Nyt olen kuin pikkulapsi, joka epätoivoisesti yrittää säilyttää salaisuutta...:D Saatte kuulla ja nähdä kyllä asian heti, kun vaan voin sen paljastaa!!

Paljoa muuta kiinnostavaa messuilla ei ollutkaan, sillä Taikasormet ovat enemmän nukkekoti-, kuin kässämessut. Lisäksi paikalla oli useita kauneusalan ja hoitotuotteiden myyjiä.


Kauhavan Kangasaitan kojusta ostin kaksipäisen koukun koukkuamiseen. Olihan turkasen kallis, 12e! Tumppuohje tuli kaupan päälle.  Lankaa haalin vain nuo pari kerää; väri selvästi heleämpi vihreä luonnossa!


Kortteja lähti matkaan kangasalalaistaiteilija Anu Pelliseltä. Hänellä on aina niin hurmaavia mietteitä mukana kissojen ja pupujen seurassa: " Hän kömpi sänkyyn, avasi kirjan ja ajatteli: Kuinka lohdullista, että tärkeät asiat ovat yksinkertaisia" - eikö olekin niin rauhoittavaa lukea tuollaista!!


Tampere-talo - kun se aikanaan valmistui, sitä sanottiin maailman suurimmaksi kylpyhuoneeksi! Ulkoisen kaakelipinnan takia, siis!! Siellä olen muutamia kertoja istunut konserteissa (Pentti Hietanen, Semmarit, toisen kerran P.Hietanen :D , pianisti Richard Clayderman) ja baletissa (Bolshoin Joutsenlampi); kolunnut näitä messuja ja katsonut taidenäyttelyitä. Nyt siellä mainostettiin syksyllä ohjelmistoon tulevaa Annie-musikaalia. Siinä pääosissa "suuri rakkauteni" Tuttiritari eli Jukka Leisti ja Satu Silvo plus lisäksi lapsitähtiä. Ehkä sinne sitten syksyllä...

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Sittenkin sukka-asiaa


Olen perussukkien suurkuluttaja! Mitä ohuemmat, sen paremmat! Vakiviran jätettyäni jätin myös nailonsukkikset ja vannon nykyään trikoiden ja puolisukkien nimeen!! Tässä uusimmat! Lankavyötteen hukkasin, mutta muistaakseni melko hintavaa brasilialaista pvl-villasekoitetta... ainakin sinnepäin :) Kudoin 2½ puikoilla, ja k-a-u-a-n!!

Nämä ovat kulkeneet mukanani ajankuluna alkuvuodesta ensiavussa, kun polveani tiirattiin mahdollisen tulpan varalta ja ainakin huoltoasemalla


kun auton vilkkua korjattiin! Lanka oli niin riittoisaa, että siitä olisi kutonut lähes polvisukat tällaisellekin paksupohkeiselle! Nyt sitten mietin jämäkerän kohtaloa...

(Tästä ei pitänyt tulla sukkablogia, mistä syystä tuo otsikko...:D )

Huomenna Taikasormet-messuille Tampereelle :D

torstai 15. maaliskuuta 2012

Postin tuomat kaunottaret

Postilaatikossa odotti tänään mieluisa paketti: ensimmäinen blogiarpajaisvoitto!! Ei ollut "maukuva" paketti :-), vaikka Auli vähän niin ennusteli!!


Voitin nämä kaunottaret Virveriikan blogin arvonnassa jokin aika sitten! Oikein mieluisa voitto, kiitos vaan Auli!! Aulin kissa oli kovasti ollut menossa pakettiin mukaan, siitä tuo "maukuva" oletus!! Mutta ei saanut Vuokko kaveria :-)! Näiden lapasten/tumppujen/vanttuiden/kintaiden/rasojen - rakkaalla lapsella monta nimeä- malli on mielestäni erityisen kaunis! Olen itse melko laiska neulomaan kirjokintaita, sen vuoksi nämä ilahduttavat erityisesti! Sellaiset juhlalapaset!! Kyllä nyt kelpaa koreilla!!

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Hoitopäivä

Kävi kutsu polvesta naapurikaupungin poliklinikalle. Käskettiin varata 1-2 t. aikaa, mitä kyllä hiukan ihmettelin, kun en sentään ollut mihinkään operaatioon menossa. No, pakkasin taas mukaan käsityön ja kirjan:


kirja tässä!

Vaikka olin sairaalassa ajoissa, en ehtinyt kirjaa avata enkä käsityötä kassista nostaa, kun lääkäri huikkasi sisälle! Murtaen suomea puhuva nallekarhumainen mies tutki ja väänteli jalkaa (jalkoja), käski kokeilla kaikkea liikuntaa, mikä tuntuu hyvältä ja passitti kotiin. Vartti siinä just ja just kului! Istuin sitten vähän ällikällä lyötynä kahvilla ja suunnittelin loppupäivää.

Olin onneksi pakannut autoon uimakamppeet! Olipa ihanaa vesijuosta hallissa, jossa oli vain pari muuta uimaria mun lisäkseni, juoksuradalla ei ketään! Toisinaan on niin ahdasta, että haittaa jo uimista. Etenkin ne tollot, jotka juoksevat rinnakkain.....

Puolinukuksissa uinnin jälkeen poikkesin pitkästä aikaa kirppikselle, kun kerran oli sitä aikaakin! Aikas keväinen oli saaliini...


tuon Marimekon kangaspalan takia vissiin! Huovutus-kirja lähti kannatuksen vuoksi (tuotto Parkinson-yhdistykselle), mutta ihania juttuja siinä olikin! Tuo kiss kiss-rasia


oli uusi ja tietenkin tyhjä, mutta minusta oikein mukava lahjarasiaksi kissanomistajalle!

Eilen painelin puolijuoksua ennen kässäkurssia marketin lehtihyllylle hakemaan Virveriikan mainostamaa idealehteä:


samantien nappasin mukaan myös ruåtsalaisen 101 ideer-lehden. Nyt on ihmeteltävää roppakaupalla! Tuossa ruåttalaisessa mm. ihailemani Gudrun Sjödenin haastattelu ja kodin esittely!

Että on nyt sitten hoidettu sekä sisäistä minää että ulkoista yhden päivän osalta! Ja lopuksi saunaan...

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kahvikutsujen kässäpussukka


Cappuccino... Latte Macciato...



...santsikuppi kiitos!!




Mahtuu omat kahvipullat mukaan tai sitten se käsityö...



Pohjaan asti!

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kummallisia kasseja osa 1.

Ennen tätä "iskeekö flunssa vai ei"-vaihetta sain valmiiksi vuoden tekeillä olleen kierrätyskassin:



isohko, melkein korimainen tekele. Mitä ihmeen materiaalia??



Tässä "kudetta" leikattuna ja valmiina kulkeutumaan koukun avulla kassiksi...



ja tässä alkulähde! Muutaman 30 litran multapussin leikkasin lenkeiksi, solmin toisiinsa "mikähän sen solmiamistavan nimi olisi??"-menetelmällä ja ryhdyin virkkaamaan. Koukku nro 10 ja "lapsen ote", ei mikään sormiote siis!


Lopputulos: ihan mukiinmenevä kapistus! Mutta voimia tuon vääntäminen vaati, koko hartiakalusto mukana! Pakko oli loppuun saattaa, niin kiinnostava kokeilu oli, vaikka välillä odottikin nurkassa lisäinspiraatiota :D

Kassi on rouhea ja siis korimainen, mutta ultrakevyt! Kude kulkee 2-kertaisena koko ajan solmiamistavasta johtuen ja se tekee kassista tukevan, kestävänkin kenties. Sankoihin olen miettinyt jotakin vahviketta, joka samalla olisi kädelle hieman miellyttävämpi tarttua. Niihin voisi kieputtaa jotakin nauhaa...

Multapussit on tietenkin pesty ja kuivatettu ennen leikkaamista. Ja leikkasin pussin lenkeiksi, en matokudetyyliin pitkäksi soiroksi. Materiaalia oli sikäli helppo virkata, ettei se katkeillut. Jatkokohdat solmin ronskisti vaan umppariin ja virkkasin sekaan. Leikkasin kuteen n. 1cm levyiseksi. Pussista saa mahdollisimman paljon kudetta, jos sen aukaisee siististi yläreunasta, eikä revi keskeltä auki. Jossain näin kuvan tästä matskusta tehdystä matosta... Onneksi kevät on tulossa ja multaa kuluu...:D Kaverit hoi! Säästelkääs pusseja !!

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Uskalsinhan minäkin!

Vihdosta viimein sain aikaiseksi kokeilla kristallimuovin "sisälle" ompelua! Monet ovat tehneet kauniita ja houkuttelevia pussukoita mm. Paula Kristiina. Minä olen tyytynyt ihailemaan,  ja ihailen edelleenkin :D mutta nyt kokeilin itsekin! En tosin pussukkaa vaan:


kässäkansion (yhden niistä monista...!!) päälliseen. Aluskangas oli niin nätti, etten ängennyt sitä täyteen vyötteitä, muutaman vaan.


Taakse vielä vähemmän. Mutta onpahan kokeiltu!


Tarvitsin uuden kansion kaikkialla lojuville idea- ja ohjeleikkeille. Päällystin vanhan kansion uudelleen, siinähän se. Vanhat työpaperit joutivat jonnekin...mappi ö:hön...


Leikkasin välilehdet tapettikirjan paksuista ideakuvista ja nimikoin ne omaan tyyliini! Sisältöähän voi vaihdella moneen otteeseen.

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Onkohan päässä vikaa???

Täällä taas makoilun välillä :-) ! Kummallinen "flunssa" vai mikälie... nuhaa oli pari päivää, päätä särkee vaihdellen edelleenkin, kuume EI nouse, mutta V-Ä-S-Y-T-T-Ä-Ä! Ihan koko ajan. Nina jo epäili omassa blogissaan "liikaa" aurinkoa väsymyksensä syyksi, mulla on varmaan ihan samoin!


Joudun nukkumaan nimittäin päiväunet näin!! "Sijaiskärsijä" näyttää kuinka kiedon mustan alushameen silmien ympärille näillä ilmoilla :) - hoopoa, mutta aivan pakollista! Opin tekniikan nyt jo 8-kymppiseltä kummisedältäni, joka kärsi migreenistä. Tuo tapa auttoi - ja auttaa! Kesäisin ei tuota apuvälinettä tarvita, se on lumi, joka tehostaa auringon häikäisevyyttä. Kummisetäni kuulemma edelleenkin aistii juuri häikäisyn, vaikka onkin jo lähes 100% sokea.

Irmeli kommentoidessaan edellistä postaustani kehoitti juomaan kovasti! Uskonkin nesteen nauttimiseen esim. yskässä enemmän kuin varsinaisiin yskänlääkkeisiin. Ennaltaehkäisynä olen nytkin lipittänyt kaikkea vedestä omaan marjamehuun, mutta varsinainen himo iski näihin:


sain lahjaksi ekan pakkauksen ja se olikin sitten menoa :D Sallittaneen energialähteenä näin potilaalle...!!??

Pikaensiapuna vilukohtauksiin kävin vanhan neuleen kimppuun...


ja saksin hihoista säärystimet! Uudet kotikalsarit jättävät nilkan paljaaksi ja sekös kiukutti! Äiti sai kyllä heti toiveen kutoa sisäsäärystimet, mutta näillä selviän siihen asti! Tavalliset polvisukat ovat taas liian kuumat... potilaan konstailua, kai??

Näillä eväillä olenkin sitten jaksanut seilata jo Etelä-Amerikkaan ja nyt olen paluumatkalla:


Kyllikki Villan matkassa siis! Olen lukenut tuon kirjan ainakin tusina kertaa, nyt otin sen äänikirjana. En tiedä, mihin "puutostilaan" se tuo helpotusta, mutta nautin suunnattomasti vanhan rouvan seurassa :-) ja rahtilaivassa! Ainoa, mistä en nauti tällä äänikirjamatkalla on lukijan ääni. Marja-Liisa Ma´rtonin tapa lukea ei nyt vaan sovi mun pirtaani...

Tässä sairastellessa tapahtuu myös kaikenlaista kummallista... eilen posti toi paketin:


Novitalta! "Joku" ostolakkoinen lankaholisti on varmaan kuumehoureessa klikkaillut netistä parit kerät.....;D Onpa osannut ihan oikeita värejäkin valita.....(ai niin, eihän se kuume ees noussut..........hmph....)
(Selitystä yritetään myöhemmin....hih!)