perjantai 30. joulukuuta 2011

Säkkiin päässeitä

Taitaa olla aika raottaa lahjasäkkiä näin jännityksen mentyä :) Ensin niitä, joita minulta lähti pukin mukaan!


Löysin syksyllä näitä kivan retroisia Almedahlsin pyyhkeitä poistohintaan ja päätin kääräistä niihin joitakin lahjoista. Tähän pakettiin laitoin nämä:


Ihastuin Novita Polkka-langan tähän väritykseen ikihyvästi ja kudoin sniikkereiden nimellä kulkevat tossut paitsi kaverille (nämä), myös itselleni! Kaverin tossut koristin tupsuin. Loppulangasta sain vielä 2-3 joulupalloakin!!


Tyyny oli tilaustyö. Arvannette mitä lahjan saaja, nuori neitonen harrastaa??!! Sattumoisin vielä silmälasipäinen pellavapää :D Vanhasta joululiinasta löytyi täyskopio hänestä!! Mukavaa, kun voi ilahduttaa noinkin "täsmälahjalla"!!

lauantai 24. joulukuuta 2011

JOULUTERVEISET

                      HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE!

torstai 22. joulukuuta 2011

Tontut töissä

Työskennellessäni vuosia opettajana väsäsin opetusmateriaalia laatikkokaupalla! Nyt näitä tarvikkeita riittää omiin tarpeisiin yllin kyllin, sillä tein kaiken omista materiaaleista ja saatoin siten ottaa ne mukaani vaihtaessani työyksikköä.
Vasemmalla kököttää "piiloutuva" sukkahousupäinen keppitonttu, keskellä on joukon vanhin 90-luvun alussa syntynyt virkattu veikko (80-luvun Kotilieden ohjeella) ja oikealla klassinen käsinukke, jonka olen ostanut jostakin myyjäisistä.

Aikanaan opetuskäyttöön syntyi myös muuan varsin valloittava persoona...


Ajatella, takana on jo yli 20 yhteistä vuotta :D:D

tiistai 20. joulukuuta 2011

Tähdellistä


Olen saanut jo kaksi joulutähteä. Ystävät tietävät allergiani hyasintteihin, joten saan yleensä tähtiä ja ne ovatkin niin kauniita. Toivottavasti saan pidettyä ne hengissä joulun yli :D Minusta tuo pieni kukka on niin erityisen suloinen! Vahva epäilys piilee, että muuan karvaturri saattaa omia sen... :D



lauantai 17. joulukuuta 2011

Melkein kuin Strömsössä, Kotossa....

Taannoisten joulumessujen ja käsityökiireiden jälkeen on ollut aikaa kokeilla varsinaisia askarteluksi kutsuttuja tekemisiä, vaikka minusta kaikki käsin tehtävät jutut ovat käsitöitä, kädentöitä... Lisäksi "askartelu"-sana herättää joissakin negatiivisia tuntemuksia ja jotkut lisäävät sanan eteen kirjaimen "P", mikä taas saa minut lähes raivon partaalle... Kun AINA on askarreltu ja AINA on tehty kädentöitä, niin pieni KUNNIOITUS aiheeseen olisi paikallaan :D ....menipä taas saarnan puolelle, mutta menköön!


Innostuin kokeilemaan kolmiulotteisia paperitähtiä, joita Strömsöössä tehtiin ja parissa blogissakin on esitelty.
Ja kuten useinmiten minulle käy...


homma jää päälle...! Keskimmäinen tummahko punainen on tapettia, vähän liian jäykkää sellaista, ei parasta matskua... Vasemmalla Postin ilmaislehdestä sivua, joka puolestaan käyttäytyi hienosti! Oikealla Marimekon mainoslehdestä taitellusta tuli hyvä, samoin vanhan kirjan sivuista (alhaalla).


Luultavasti näitä roikkuu pian sitten ympäri taloa....


Sitten tapahtui "sortuminen".... En pystynyt vastustamaan Fiskarsin kuvioleikkuria, jolla Anu Harkki tekaisi kauniita sydänkoristeita perjantain Koto-osiossa. Osun harvoin Tiimariin, sillä en tarvitse siellä myytäviä "valmiita" askartelutarvikkeita juuri koskaan. Nyt poikkesin...kohtalokkain seurauksin :D Olkoon tämä joululahja minulle itselleni, jookos??? Yleisimmin käyttämäni materiaalit näkyvätkin siinä sivussa: kirjan sivut ja liima! Ai juu viikkolehdet unohtu... ja tapetit...!!


Pakko vielä esitellä toinen lahja itselleni: Pentikin iso kahvikuppi kirppiksen "ota tästä"-laatikosta!!!!!!!!!!! Virheetön ja pesun jälkeen täysin käyttökelpoinen!! Teema-muki mallaa kupin kokoa - iso on!!

tiistai 13. joulukuuta 2011

VALOISAA PÄIVÄÄ!



On sen verran noita ruåååtsalaisia sukujuuria 9.polven takaa...:D Menossa mukana iihana aarteeni lapsuudesta: tädin tekemä yöpaita!!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Oppimassa uutta

Rohkaistuin menemään myyntipöydän taakse omine tuotteineni paikallisilla pienoismessuilla... kukaanhan ei ole profeetta omalla maallaan...


Bravuurini olivat hahtuvatumput. Väkersin niitä liki 10 paria. Ne herättivätkin eniten huomiota, jopa myin muutamat!


Vuokon ruokapurkeista liimailin kynä- yms. säilyttimiä. Hyasintinkin sinne voi laittaa, jos kietoo sen ensin sanomalehteen, keksi kaverini! Käytin kankaina mm. vanhoja joululiinoja.



Äidin kutomia sukkiakin myin muutamat! Eikä kukaan rutissut hinnasta ainakaan minun kuullen, 15 e/pari.



Kaksiosaisista korteista tein vihkoja ompelemalla käsin sivuja kirjekuorista ja tapeteista. Joulupallot otin kokeeksi mukaan, kun nyt on tämä villityskin! Moni "tunnisti" ne norjalaismiesten tyylisiksi :D

Kokemuksena kiinnostava, mutta selvästi pikkupaikkakunnan ongelmaa havaittavissa: epäluuloisuutta, ostopakon (???) takia välttelyä(kö??), ideavarkautta.... Noo, oppia tämäkin - ja ne rahat (oppi-) on aina maksettava!

lauantai 10. joulukuuta 2011

Liinan sulle levitän...

Huomaan keräileväni vanhoja joululiinoja kirppiksiltä, etenkin näitä säkkikankaalle painettuja:

Kai tuo voimakas väritys ja naivistinen kuvitus on se jokin! Ja kun ne irtoavat vielä parilla eurolla!


Tämän pikkutaulun löysin vanhempieni varastoista kesällä. Aitoa 60-70-lukua selvästi. Jotenkin vaan niin mainio... joissakin on liiankin voimakas väritys:


niin kuin tuossa oikeanpuoleisessa...


Vanhemmillani oli vuosia tällainen kuusenalusliina! Vintagea :D




Tätä kuvioaihetta minulla on moneen lähtöön ja tykkään siitä erityisesti!


Vaikken pidä ruskeasta niin näissä se on juuri nappivalinta!



Todellinen LÖYTÖ on viime vuodelta. Tämä neliosainen sienävaate oli liian iso kuvattavaksi yhtenä otoksena. Joulun tarina etenee loogisesti...




 Vielä se ei ole löytänyt sopivaa paikkaa seinältä ja jonkinlainen kiinnityskin olisi ensin mietittävä... onko jollakulla tietoa mahdollisesta suunnittelijasta, valmistusmaasta jne. Olen kovin kiinnostunut!




Tämän vuoden käsityömessuilta ostettu pala on taatusti uustuotantoa, vai tekeekö joku näin mainioita nykyäänkin???



Palan kakkososa! Vähän eri värein vaan.

maanantai 5. joulukuuta 2011

Tsirp tsirp

Jäi  taas päälle eräs tekeminen... minulle käy usein niin, että kun jostakin innostun niin....


Päiviä sitten innostuin maalaamaan kuvioita vanhaan kynttelikköön, eilen ehtoolla huomasin koristelootassa taas jotakin tuunattavaa:


Tällasia puulintuja oli yhteen aikaan ainakin vanhemmillani useita parvia! Osan äiti oli antanut minullekin. Siellä ne uinuivat laatikon pohjalla...


ja nyt ne ressukat joutuivat värikylpyyn :D



Kamalaahan se tietysti on kun ei kelpaa omana itsenään... :D

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

VUOKKO PALASI!!!!!!!!!!


Tässä vielä tosin "arkistokuva"! Mutta tänä aamuna märkä, nälkäinen ressukka odotti ulkorappusilla!!!!!!!! Uudet haasteet odottavat mutta en ole koskaan pelännyt niitä :D:D

lauantai 3. joulukuuta 2011

Loukun mysteeri

Olen ollut vähän alamaissa puolen viikkoa tuon Vuokon takia...


Tässä se on! Onnistuneesti loukutettuna ja hyvässä kunnossa keskiviikkona n. klo 14. Olin NIIN tyytyväinen!! Heti soittamaan hakijalle eli kissahoitolan sedälle. Sitten peitin häkin ohjeiden mukaan ja rauhoittelin kissaa, joka oli yllättävän rauhallinen kyllä muutenkin.

Lähdin hetkeksi sisälle, puolisen tuntia.... ja kun tulen takaisin.....KISSA OLI KARANNUT!!!!!!!!!!!!!!! En voinut käsittää mistä, miten , miksi! Tai no tottakai miksi, mutta aivan ällistyneenä tuijotin tyhjää ja ehjää häkkiä. Soitin heti kissahoitolaan, jossa setä ystävällisesti lohdutti, että hänellekin on käynyt joskus samoin ja että OLIPAS NOKKELA KISSA! Ainoa lohtu: nokkela kissa! Hyvä etten ole itkeä tihrustanut... sillä kissaa ei ole sen koommin näkynyt... siis itkettää se, että miten se pärjää, mistä saa ruokaa, missä se nukkuu..... Olen itselleni vihainen, kun en ollut paikalla koko aikaa, olisko tää estetty...mutta eihän tälle mitään enää voi. Huonoa tuuria, sanovat.


Muistoksi jäi iso kasa peltipurkkeja, joista aion väsätä myytävää tuleville joulumessuille. Tarkoituksella ostin kissanruuan näissä purkeissa, enkä muovilootissa. Kuivamuonaa ei voinut tarjota ulkoilmassa.


Laitanpa tännekin kuvan uudistuneesta lyhdystä, josta tarkempi selvitys Simeonin blogissa (sinne linkki sivupalkissa!). Ei kovin jouluinen, mutta siihenkin oli syynsä :D Jotenkin sopii tähän harmauteen!!