keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Yllätys yllätys!!!

Olen täällä "pakon" sanelemana kertomassa että muuan otsosukuinen, täälläkin huseerannut kaveri on viimein saanut aikaiseksi jotakin.....

sivupalkissa linkki mösjöön OMILLE SIVUILLE!!!!! (anna mun kaikki kestää.....!!) Suosittelen matkaevääksi laajaa ymmärtämystä, huumorintajua ja ennakkoluulottomuutta - tervemenoa "MuRRunoiluihin" siis kaikesta huolimatta!!

tiistai 29. marraskuuta 2011

Ylpeänä esittelee hän


nämä!!!!! Suurkiitokset mahtavasta ideasta Jokkemaahan, jossa taannoin esiteltiin niin upeat käsineet, ettei täällä voitu herkkua vastustaa!!! Siitä vaan sitten lankaa valkkaamaan ja koukku soimaan!



Nallea sattui olemaan tyrkyllä. Vanhaa punakirjavaa Coloria, marjaretki-Lakkaa ja uudempaa unikonpunaista, juuri minun värejäni, kas kummaa :D Parasta tässä hulluttelussa oli se, ettei mitään mallia ollut! Ainoastaan oma käsi, jonka ympärille aloin kasata hanskaa! Nuo Lakka-langan vihreä-valko-osuudet lyövät mukavaa särmää muuten niin harmonisiin punaisiin. Keskiössä mieluisa spiraali!! Sen virkkaamisen opin tästä kirjasta. Mutta vasta kekseliäs Jokke hoksasi, miten hyödyntää tätä kuviota!! Kiva, kun kertoi muillekin!! Olen NIIN kamalan tyytyväinen!!

maanantai 28. marraskuuta 2011

Pikkujouluviikonloppuna


Lauantaina pienellä metsäkierroksella löytyi tämä minikokoinen saalis. Kumma otus tuo suppis, kun satoilee vaikka uuteen vuoteen asti :D mutta mukavaahan tuo, samalla kun katselee joulukuusiehdokkaita, voi poimia aaton sienetkin!!


Eilen poikkesin sitten vihdoin hakemassa tämän...... nyt on PAKKO saada Vuokko lämpimään, eikä se onnistu ilman loukkua (toivottavasti ees sillä....) Annan sen haistella laitetta pari päivää ruokapaikan lähellä ja sitten teen kokeen, jonka onkin sitten onnistuttava kertalaakilla.... toista kertaa kissaa ei tuon hökötyksen lähelle saa! Onneksi loukku on iso, ettei kissa turhia kärsi siellä. Ihan jännittää.....


Reilu peli näin maalaisittain osa 2: eläinsuojeluvalvoja, jolta loukun hain (vanha tuttavani kylläkin) lykkäsi mukaani "muutaman suppilovahveron, jos kelpaa"!!! Muutama on tässä tapauksessa liki 10 litraa :D:D Ällistyneenä nyökkäilin ja ihmettelin tätä maailman menoa tältäkin kantilta!! Onneksi mulla on varastossa niitä hahtuvatumppuja vastalahjaksi, kun palautan nuo laatikot...!! Reilu peli osa 1 löytyy täältä.


Käsityöosastolta: uudet kannet pikatekniikalla kierrevihkoon, jonka aiheena "joulu 2011". Pellavan pala, johon tikkasin joululiinasta napsaistun nallepojan kuvan. (nallepoika taitaa olla kova sana tänä jouluna....;D )


Kiinnitin palan kanteen kahdella leveällä kuminauhalla....



...jolloin kannet saa helposti paikalleen ja poiskin.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

lauantai 26. marraskuuta 2011

Valmiina ollaan!!

Varmistin hyvän joulumielen jo viikkoja sitten hankkimalla yhden perinteisen jutun:


Partiolaisten joulukalenterin :D Ennen sain metsästää tätä vuosittain lähes kissojen ja koirien kanssa, kun täällä maalla tuo "ovelta ovelle"- systeemi ei oikein pelannut. Nykyään mulla on hovihankkija: pankinjohtajani :D:D (Kuuluu nykyiseen toimenkuvaan!!) Ja huomenissa se aukeaa, jeee!! Mulla on pari muutakin joulukalenteria, mutta tuo partiolaisten kalenteri on siitä "lapsiystävällinen", että se aukeaa aina jo ekana adventtina! Ja siinä noudatetaan vanhaa kristillistä kansanperinnettä tärkeiden päivien osalta: sunnuntaisin lisääntyvät kynttilät adventin edetessä; itsenäisyyspäivänä on Suomen lippu; Lucian päivänä Lucia-neito jne.

Jotakin muutakin talossa tapahtuu... ihmeellistä supinaa, muminaa, naputusta, surinaa....


Äänet tulevat täältä nurkasta.... mitähän ihmettä on tekeillä??? Ollaan kuulolla :D



HYVÄÄ PIKKUJOULUA KAIKILLE!!

torstai 24. marraskuuta 2011

Vallatonta sutimista

Vinttikomeroon oli unohtunut punainen kynttelikkö, joka ei kelvannut aneemisuudellaan käyttöön....



ennen kuin hoksasin vähän sutia sen yksiväristä pintaa akryyliväreillä.... annoin vaan pensselin viedä eräänä iltana...



Huomaan tykästyväni slaavilaisuuteen yhä enemmän...



Lopputulos miellyttää, vaikken mikään koristemaalari olekaan!! 

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kaverille kans

Kierreltiin tässä taannoin ystävän kanssa kirpputoria. Hän meni edellä eikä ollut huomannut takkia, jonka erikoinen väritys pisti minun silmääni.


Tarkemmin tarkasteltuna varsinainen taideteos: käsinmaalattu kangas ja lisämausteena villakangasta, tietenkin yksittäiskappale, käsin väkästetty, TODELLA TAIDOKAS!!


Ja mikä hienointa: kuin tehty ystävälleni!!


Kaupan päälle kassi, tilkuista ommeltu, punottu hihna - mykistävä!!


Yksityiskohdat hiottuja. Oikea LÖYTÖ!!

Hukkasin taiteilijan nimen, joka oli taskussa olleessa lapussa.... alkuperäinen hinta oli ollut kuitenkin 470e. Ystäväni maksoi kirppiksellä 70 e.!!! Olenpa tyytyväinen minäkin ystäväni puolesta! Olihan minulla osuuteni "sopassa"!!!  Hyvä soppa tulikin!

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kamppailemassa


Tämä otos kuvannee parhaiten meikämammaa kässämessuille menossa :D Häntä ojossa, jos sellanen olisi ja muikea virne naamalla!! (Oli muuten  PAKKO ostaa ees yksi kirja ko. osastolta, jotta sai tämän ihanan kassin!! Otin halvimman hyvän kirjan, 3e!!) I love Mimmi-lehmä!! Plus varis!!


Siellä oltiin siis jo perjantaina ja heti kun ovet avautuivat! Syystä että a) saimme auton mahdollisimman lähelle (jalkani vaivaa edelleen), b) kaverillakin sairaslomaa käsileikkauksen takia ja c) "hiljaisin" (?????) päivä kokemusten mukaan. Raahustimme hissukseen molemmat hallit ja istuimme aina kun se oli mahdollista, tai ainakin minä parkkeerasin vähän väliä kun vaan vapaan tuolin näin...

"Istunnoistani" oli se hyöty, että havainnoin messuja konkarin silmin paremmin kuin muulloin. Tein oikein muistiinpanojakin :D Tänä vuonna
- perjantai oli mummopäivä (joka vuosi se on!)
- silityskuvat loppui heti alkuunsa Pia Westerholmilta
- saippuantekijöitä näkyi useita
- 4 tunnin vaelluksen jälkeen hoksattiin hitti: röyhelöhuivi! kaverilla oli sille parempikin nimi, mutta jääköön sanomatta.....! Emme lumoutuneet hitistä.
- suklaapehmiksiä ei myyty (kaverin huom.)
- tumppukilpailutyöt kiva nähdä! (en osallistunut nyt, sukkakisoihin vuosia sitten kyllä)
- ostaako joku vielä babyborn- vaatteita??
- vain yksi poppanamyyjä osui silmiin
- jonoja skräppäyspuotiin ja Novitan osastolle; ei tarvetta jonottaa
- eka pääkallomainen kuvio, josta edes hiukan pidin: jälkikasvu oli hoksannut käyttää graafikkoisoisän vanhaa maalausta uustuotantoon t-paidoissa ja kasseissa; en muista tekijöiden nimeä, harmi! Mutta oli mielenkiintoinen!
- kärsimmekö tietämättämme väri-ADHD:sta???? Sirpa Hasan batiikkipuodissa koimme yllätyshavainnon :D
. rahaa kului VÄHEMMÄN kuin ennen!!!!!!!!!!!!!HYVÄ MINÄ!!!



Haalin hahtuvalankaa! Takana syksyn aikana kutomani hahtuvatumput, pesukoneessa pyörineet, odottamassa
viimeistelyä = kirjontaa. Tarkoitukseni on myydä niitä paikallisilla pikkumessuilla ennen joulua. Ehtinen tässä vielä muutamat väsätä, siksi nuo uudet kiekot. IIIhaniaaa sävyjä!! Ja iiihana kuvausilma!!



Toinen hamstrauskohteeni olivat ohuet sukkalangat! Plus tietenkin pari Noro silk gardenia, mun lempparia! Nämä kerät päätynevät  ihan omaan käyttöön, olen hullaantunut ohuisiin villasukkiin!! Japanilaisaarteet ilahduttavat ensin pöydällä antamassa väriterapiaa, sitten varmaankin osaksi huiveihin...

Aikas hyvin selvisin näistä "kamppailukisoista"!!! Voitin itseni "ostanko-en osta"- sarjassa melkein 10-0!! En ostanut esim. neliskulmaisia sukkapuikkoja, enkä muita kirjoja kuin sen 3:n euron! Katotaan sitten, miten ensi vuonna käy... :D

torstai 17. marraskuuta 2011

Mennyttä ja tulevaa

Eilen poikkesin paikassa, josta on kasapäin hyviä muistoja! Ystävän tiluksilla oleva väentupa majoitti minut ja muutaman muun yhtenä kesänä.


Tein siellä töitä, mutten näillä! Olisin kyllä saanut jatkaa mattoa, mutta en ehtinyt!


Kokosimme kuvan hyllyn. aidon 50-lukulaisen, jonka nykyarvoa ystävä ei ollut tiennytkään! Muotijuttu nykyään taas :D


Keräsimme muitakin kauniita esineitä ympärillemme! Ikkunoita löytyi kasapäin, osa väentuvan omia "tuplia", osa pelkkiä pokia.


Pesukommuutin yläpuolelle laitoin kanssa rekvisiittaa...



...ja oven yläpuolella komeili tämä muinoin niin ajankohtainen Erkki Tantun riimi Tampellan vanhassa pyyhkeessä!


Toisella puolella huonetta tanssivat Hämeen kansallispukuiset nuoret minun kirppisostoksessani.



Ulko-ovella oli tallella linnunpesä, jonka löysin ja nostin katoksen mutkaan :D Sekin oli tyhjä, niin kuin koko 8-huoneinen väentupakin...eikä siellä näin tarkenisikaan, kun uunit oli muurattu umpeen, eikä sähköjä ollut. Mutta silloin kesällä vuosia sitten siellä tarkeni hyvin, kun hirsiseinät imivät aurinkoa sisuksiinsa :D..... oi niitä aikoja.....!!

Huomenna taasen pakkaudun tuhansien muiden mukana - niin, minne??


Mukaan vedettävä matkis..... ei sentään passia!



Jos kuvasta ei selviä, niin kyllä perästä sitten kuuluu (tai näkyy, paremminkin:D )!!

maanantai 14. marraskuuta 2011

Maailman diabetespäivänä

Eilen vanhemmilla käydessäni nostin pellosta vadillisen maa-artisokkaa tietämättä että tänään vietetään maailman diabetespäivää.


Maa-artisokkahan on siitä ihanteellinen kasvi, että se erittää luonnon insuliinia ja siten on terveellinen kaikille, mutta erityisesti juuri diabeetikoille. Meidän suvussa valitettavasti piilee se geeni, joten syömme tätä ennaltaehkäisevää juurikasta säännöllisesti. Sitä paitsi se ON herkullista! Nämä yksilöt sattuvat olemaan oudon säännöllisiä ja pyöreitä, yleensä ne ovat isompia ja ulokkeita leviää joka suuntaan! Silloin kuoriminen on aika saavutus! Nostan maasta yleensä vain sen verran kuin käytän ja annan muun sadon muhia mullassa talven yli. Ne säilyvät siellä paremmin kuin kellarissa.

Tänään poikkesin kasvihuoneessa ja tein vielä pienen löydön:



kirsikkatomaatteja oli jäänyt versoihin "piiloon"! Ihanan värisiä!

Eilen luin jonkun blogista, että Norjan "joulupalloilijoista" on juttu Hesarissa. Kiinnosti sen verran, että poikkesin ärrällä hakemassa lehden:



tässähän hyö! Ja oikein mallikuvien kera :D Tuli halvemmaksi kuin kirja, jos aion kokeilla noita kirjoneuleisia!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivänä


Eikös isälle kuulukin aina tehdä itse lahja?? Ja isän kuuluu (vaikka hampaat irvessä :D) käyttää lapsensa tekemää lahjaa?? Kuuliaisesti oma isäni, kesällä 80 täyttänyt vaari, lupasi laittaa tekemäni solmion kaulaansa - ainakin naapurissa kyläillessään!! Hehheh, naapurissa asuu enoni, toisessa naapurissa tätini :D

Noo, ei tästä nyt ihan kamala tullut, isänkään mielestä!! Värit ovat suht` hillityt, "punatulkku" Novitan lintulangoista (ei kai tehdä enää). Ohjeen löysin vuosia vanhasta Pirkasta sattumalta. Opin tuon hauskan vinon neuleen tekniikan: vain lisäyksellä kerroksen alussa ja kavennuksella saman kerroksen lopussa tulee automaattisesti noin vinoa - ihan uutta mulle! Muuten neulotaan ainaoikeinneuletta.

Pentikin nimimuki löytyi kirpputorilta, hyväkuntoisena. Isää miellytti kuksan muoto!



Laitan tähän vielä kuvan lahjasta, jonka tuunasin isälle kesällä. Kirppikseltä ostin pienikokoisen Lauri Tähkä-fanipaidan. Leikkasin siitä tekstin ja ompelin sen isän vanhaan pohojalaaspaitaan! Isä kun on kotoosin siältä Lauri Tähkän seuduilta ja "fanittaa" naapurikylän poikaa!! Ainakin murre on liki samaa ja tuo teksti sopiikin isääni, jykevärunkoiseen pohojalaaseen :D Sillä "nöyrä pitää olla, muttei vaatimatoon", kuulemma!!

Hyvää isänpäivää kaikille!

lauantai 12. marraskuuta 2011

Laiskan joulupallot

Kyllähän minäkin, kun niin moni muukin...


...neuloin näitä joulupalloja, mutta tekaisin tällasia laiskan versioita :D Novitan aloevera-käsiteltyä sukkalankaa Nalle marjaretki tai jotain. Raidallista tuli kaupan päälle! Ohjeen bongasin täältä ! Kiitos vaan hyvästä ohjeesta! Minä käytin siis Nalle-lankaa ja puikkoja nro 3. Tuli pienempi kuin ohjeessa, mutta minusta ihan sopivan kokoisia!

torstai 10. marraskuuta 2011

Ketjussa


Näin yhdellä kurssilla  hauskan kaulahuivin/korun tms. Pakko sitä oli kokeilla! Yhtä ja samaa silmukkaketjua koko huivi. Sen voi kietoa sisävaatteiden tai vaikka ulkotakin piristykseksi. Riippuu vähän kuinka paksusta langasta väsää.



Minä käytin "mitä kopasta löytyy"-lankoja, mm. pellavaa, puuvillaa ja villaa. Huivikoru aloitetaan virkkaamalla n.20 kjs ja sitten "kukkanen": virkataan n.15 kjs ja yhdistetään se aloitusketjuun kiinteällä s:lla, virkataan vielä 2x samoin ja samaan kohtaan,  jolloin ketjuun  muodostuu 3 lenkin kukkanen. Sitten jatketaan ketjua eteenpäin n. 20 kjs ja taas sama "laulu" eli se kukkasrypäs jne, kunnes huivi on halutun mittainen - esim. yhdestä 50g kerästä tulee melko sopivan pituinen.  Mulla oli koukkuna ehkä nro 5. Kokeilin myös 7-veikasta nelosen koukulla, siitä tuli ohuempi, mutta ihan yhtä näyttävä.

Tarkkasilmäinen huomaa yläkuvasta, että aloitin suoraan kukkaryppäällä, kun pääsin jujusta kiinni :D

lauantai 5. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivänä


Vein lyhdyn isovanhempieni haudalle jo eilen illalla. Löysin viime vuonna näin kauniin lyhdyn kirpputorilta muutamalla eurolla. En halua niitä muovisia hautakynttilöitä käyttääkään.




 Hämärän pyhän piristeeksi ystävä kutsui kahville tunnelmalliseen kahvila-sisustuspuotiin! Ihanaa luumutäytteistä torttua....njam!


Pengoin vanhoja jouluaskartelutarvikkeita. Ai, mulla on tällaisiakin kiiltokuvia :D


RAUHALLISTA PYHÄINPÄIVÄÄ kaikille!

tiistai 1. marraskuuta 2011

Pyryn päivä

Muistan vuosien takaa sen marraskuun ekan, Pyryn päivän,  jolloin "nimpparisankari" todella oli urakoinut koko yön ja aamulla ällistyksekseni jouduin kahlaamaan liki puolimetrisessä kinoksessa autotallille :). Sulihan se lumi pian pois, mutta jäi mieleen varmaan monelle. Sinä talvena joen pinta oli korkealla ja avantouinti helpohkoa!

Tänä vuonna...

pyry taitaa olla matkoilla... USAn itärannikolla kai :D

Tuoksuhernekin kukkii vielä....

... ja sisällä kaktus!


Suuri ilonaihe pakkasten puutteessa on se, että...



Vuokko selviää yöt ulkona! Se on siis edelleen täällä! Näin lähelle pääsen kuvaamaan, mutta silittää en saa, vaikka käsineet kädessä joskus yritän. Ei voi kuin toivoa parasta... Joku kysyi viimeksi Vuokon korvasta; juu, sille on tapahtunut jotakin jo ennen meidän yhteistä arkea, liekö tappelussa vaurioitunut...



Vanhassa kalenterissa on melko masentava kuva...mutta silti käytän sitä; huomaatte varmaan, että olen kiinnittänyt päälle tämänvuotisen kalenterin klemmareilla! Taas joku ilmaiskalenteri viikkolehden välistä. Kun kerran kalenteri povaa noin sateista marraskuuta, niin olen valmistautunut:



luontaistuotekaupasta vitamiineja....




naulakkoon valmiiksi neuletakki, jonka vuosi sitten tein eurolla ostetusta, kotimaisen kutomon neuleesta. Edestä pusero halki, reunoille ensin saumurointia ja sitten virkkuuta.




Niinku tällasta! Kelpaa nyt paremmin meikämammalle, kun on tuota VÄRIÄ!!




Muuten vaan piristeeksi tänään ilmestynyt Kotiliesi, katkeamaton suhde yo-keväästäni asti :D

Eiköhän näillä sujahdeta mukaan marraskuiseen menoon!