lauantai 29. tammikuuta 2011

Päivä Kelopatrana...

Hei, se olen taas minä "sohvanvaltaaja-Simeoni", satunnainen valokuvamalli, lempeä huolienkuuntelija, luotettava talonvahti ym.ym. taas töissä! Emäntä halusi esitellä uusinta talvipäähinettään ja kukas muu joutui ANTEEKSI PÄÄSI (!!)  malliksi kuin meikäpoika.... Täällä sitä löytyy kanttia asettaa ittensä alttiiksi kaikenlaisille kommenteille :D


Mitäs muuten pidätte??? Aika makee tapa kokeilla eri hiusvärejä, eiks vaan??!! Emäntä kyllä huomauttaa. ettei mikään kovin helppo tapa... oli kuulemma sovellettava enklannintaitoonsa kun ohje oli aika kinkkinen... tässä linkki: http://knitty.com/ISSUEfall04/PATThallowig.html  Toivottavasti toimii vielä, jos joku innostuu!

Siis mä nyt vähän juksasin :D eihän toi emäntä tällasta päähänsä laittais (tai vois kai laittaa mutta kun en antais!!) ku johonki naamiaisiin...ja sellasiin se tän tekiki, joskus vuonna kuus tai seittemän joihinki halloweeni-juttuihin sen koulussa... ja nyt se sai päähänsä tarjota tätä sen kummipojalle abiajeluihin...anna mun kaikki kestää....sano, ettei pojan päätä ainakaan palelis kun on täyttä villaa... Tiätysti jos haluu esittää vaikka kelopatraa vai mikäsenyoli, lakanaa vaan koltuks, heh,voisin mäkin kokeilla :D (oottakaa vaan nii emäntä pistää mut kokeileen..

Mää tairan ny kuitenki lopetella ennenku löyrän itteni väinämöisen (tai Ainon...) kuteista, se on kattokaas kalavaleiden päivä tulossa, emäntä tykkää siitä(kin) aiheesta, PALJON enemmän kuin näistä halloweeneista...

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Villahousu(hu)pakko

Jokkemaa oli virkannut kivat villahousut, josta innostuneena aloin väsätä niitä minäkin, tosin neuloen ja ommellen.
Alkunsa kaikki sai näistä olosuhteista = pakkaset! Suvun vanhalle herralle tilattiin villakalsareita ("jos löytyy sopivia kankaita") ja penkomisoperaation jälkeen (tietenkin!!) löytyi! Vuosia sitten sain kaverilta jätesäkillisen urheilualusvaatetilkkuja (mikä termi??!!), jotka hän oli pelastanut roskalaatikosta (alihankkijafirma muutti ja siivosi paikkojaan). Sopivasti sovitellen sain kasaan isot miehen housut (eriväriset puntit) ja parit naisen lyhytlahkeiset.
Lisäsin vähän pitsiä lahkeensuihin, jos vaikka vilahtaisivat hameen alta...:D Huomasin kyllä oitis, että huono väri tuo valkoinen... miesten housut ovat sentään tummat!


Tuo otsikko viittaa lastennäytelmään, jonka näin joskus 70-luvulla. Muistaako kukaan?? Heikki Kahila twistasi uutistenlukijan pöydällä julistettuaan ensin Suomeen villahousupakon!! Oli pakko googlettaa ja löytyihän sieltä linkki ko. ohjelmaan! Näkisköhän sen yle-areenalta...

Ne neulotut versiot aiheesta "villahousut" ovat vielä puikoilla. En pidä väriyhdistelmistäni, mutta sullon työhön kerien loppuja, joita en muuten käyttäisi. Lohtu on se, että vaate menee piiloon  "täydellisiltä"( : P ) värisilmiltäni...!

tiistai 25. tammikuuta 2011

Tein lumilinnan

On tammikuu. On lunta. On lapsekas tätityllerö. Joten ei mikään ihme, että tein lumilinnan. Paitsi....

etten pyöritellytkään sitä lumesta :D vaan.....materiaalista, jota tarttui mukaan pari pussillista kirppiksiltä!


Kokomerkintänauhoja muutama kela! Pyörittelin pusseja aikani ja ideariihi surisi jossain päänupin tienoilla...  materiaali olisi sopivasti hulvatonta vapaavirkkaukseen (kurssi menossa)... Käsilaukkua aloitin, mutta siitä tuli liian napakkaa... ja silloin kolahti! Siitä tulisi jotakin, jonka täytyisi pysyä itsekseen pystyssä (kaveri ehdotti jo Eiffel-torniakin...:D ), väri oli niin kelmeän valkoinen, ettei mikään ole sellaista... PAITSI: muutama mietiskelytuijotus ulos selvensi pääkoppaa: lumilinna!


Isolla koukulla ketjusilmukoita ja pylväitä, kommervenkkeihin ei kärsivällisyys antanut nyt myöten. Nauha on yllättävän kovaa, lähes paperinarun luokkaa, joten metallinen koukku oli ehdoton!


Sisällä voi pitää ledvaloja tai oikeaa sähkövalosarjaa, kuten tässä. Nyt voin sytyttää valot lumilinnaan vaikka heinäkuussa, jos tulee ikävä lunta....( tuskin! vaikka talvea rakastankin!)

torstai 20. tammikuuta 2011

Kollaaseja talven keskellä

Napsin muutaman kuvan jouluisesta/talvisesta makkarin ikkunasta. Vasemmalla leijuu kirppikseltä ostettu pöytäliina väliaikaisena verhona (teki niin pitsejä mieli ympärille :D ), tuuletusikkunassa ikivanha kranssi (villiviinistä), paperinarukukkia ja enkeleitä, joista tuohiset saatu lapsuudenystävältä :)
En millään raaski vaihtaa koristeita, mutta eivätpä nuo niin jouluisia liene! Paperinarukukat vaihdan toisinaan heleän vihreiksi, kun sille päälle satun, toisinaan valkeat pysyvät ympäri vuoden! Tämän kuvan vaaleus hämää, kuvan ulkopuolella leiskuvat värit: anilliinia, oranssia...


Haen kovasti inspiraatiota ja ideoita virkkaustöihin mm. tällaisten virikejulisteiden avulla. Menetelmäni perustuu kotiteollisuuskouluaikoihin (viime vuosituhannella.....), jolloin väännettiin tuotesuunnittelukuvia joka käänteessä! Menetelmä jäi päälle ja kummasti siitä on hyötyä edelleenkin, kun suunnittelen uutta, entistän vanhaa tai ihan vaan piristän arkipäivää! Kyseessä on ihan tavallinen leikekollaasi, joiden tekemisessä olen omimmillani :D Sillä kun leipänsä tienaisikin....

Näillä kollaaseilla hain ideoita viimetalviseen "ompele kirja"-kurssiin, mutta ne toimivat muihinkin töihin. Tällä viikolla jatkui "vapaa virkkaus"-kurssi naapurikaupungin työväenopistossa joulutauon jälkeen. Jotakin on jo kokeiltu, mutta halu olisi yrittää jotakin haastavaa ja  sinisukkamaista (= höpsähtänyttä :D ) vaatetta... pysykäähän kuulolla (jos uskallatte :D )...

Tässä viimeisessä kollaasissa on minulle mieluisin ja tyypillisin väri- ja kuviomaailma, jonka pohjalta väkersin ekan ommellun kirjanikin, mutta siitäkin myöhemmin lisää!

lauantai 15. tammikuuta 2011

Jo vanhakin nyt nuortui...

Puhun nyt vanhoista vaatteistani, jälleen kerran! Omistan onnekseni suht`suuret vinttitilat, joihin saattaa säilöä vaatetta yms. menneiltä vuosilta "myöhempää käyttöä varten"! Nyt tuli yksi "myöhempi käyttö", kun syksyllä kaipasin liiviä/liivihametta arkikäyttöön ja "kokouksiin"! Silmiini osui kotimaisen kutomon pvl-neule 90-luvulta, iso t.sin. pitkähihainen pusero. Sellaisenaan ei käyttöä, mutta.....

 ..........sakset taas käteen! Ensin paloivat hihat - siis hihat pois! Samalla suurensin kädentiet ylileveiksi, keventää hieman rembrantmaista vartaloani :D.... kaula-aukolle kävi samoin, avaraksi vaan!

Entäs helma?? Sellaisenaan liian lyhyt...hmmmph....taas  vinttiin - ja käyttämätön t.sin, lyhythihainen pitsijakku koki uuden elämän liivihameen helmana! Rinnan kohdalta poikki ja koneella kiinni yläosaan.

Kädenteille ja kaula-aukkoon virkkasin lempiväreilläni reunukset, jotka tukevat ompeleita ja samalla antavat hyvän kontrastin ja piristystä tummaan mekkoon! Heh, tää lienee se "mummekkoo"!!


Pyörylöitä suunnittelin tekeväni yhden tai kaksi, mutta rönsyilemäänhän se lähti taas!! Lopputulos on kätevä: koruja ei erikseen tarvita! Käyttötiheys: lähes joka päivä kaikenlaisissa tilaisuuksissa.  Seuraus: uusi(a) mekko(ja) suunnitelmissa... Parasta: alle mahtuu kunnon villahousut :D

perjantai 14. tammikuuta 2011

Kirjallista ilottelua!

Joulupukki toi inspiroivan kirjan! Olen aina pitänyt Kirsi Kunnaksen runoista, alkaen Tiitiäisen satupuusta, jonka sain pikkuisena hoksaavaiselta naapurintädiltä. Edelleenkin seuraan kaikkia värikkään runoilijan haastatteluja, olenpa opiskeluaikana saanut kuulla häntä livenäkin! Sittemmin työssäni lasten parissa käytin hänen runojaan jatkuvasti mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tässä uudessa kirjassa on pääasiassa ulkomaisia runoja ja satuja, jotka Kunnas on suomentanut. Lisäksi kuvitus on aivan "villi"!!


Vai mitä sanotte tästä Anne Vaskon kuvasta?


Tai tästä Pia Westerholmin työstä?? Niin nautittavaa väri-ilottelua, että piristää aikuisenkin arkea! Kolmantena kuvittajana on Riikka Jäntti.


Tässä kirjassa teksti ja kuvitus tukevat sataprosenttisesti toisiaan, kuten hyvässä lastenkirjassa pitääkin. Voisin pitää maratonluennon ko. aiheesta, vuosien kokemuksella :D mutta jätän sen nyt tähän. Sen sijaan annan oman vinkkini siitä, miten yhdistän kirjallisuuden ja käsityön:
äänikirjat! Tässä tämänhetkinen saaliini kirjastosta. Sattuu olemaan jonkinlainen kaipuu lastenkirjoihin, kuten huomaatte!! Olen hullaantunut Jukka Parkkisen "Karhukirjeitä"-sarjaan: suosittelen, jos haluaa hulvatonta ajankulua! Myös "Suvi Kinoksen seitsemän enoa" kannattaa lukea/kuunnella, mainio juonen kulku! On sitä kyllä tullut kuunneltua myös oikeita "aikuisten" kirjoja: yhdet villasukat ristin Heleneksi taidemaalari Schjerfbeckin mukaan; kuuntelin nimittäin hänen elämäkertaansa ( kirj. Rakel Liehu)  niitä sukkia kutoessani!

tiistai 11. tammikuuta 2011

Päivänpaistetta jaossa

Sain yllätyksekseni tällaisen tunnustuksen Trykkityykin blogissa jo ajat sitten - KIITOS IRMELILLE! Koska tietsikkataitoni ovat rajalliset sain nyt vasta poimittua sen blogiini : ) Olen yrittänyt myös etsiä blogia, joka ei vielä olisi tällaista saanut, mutta tuloksetta. Olisi mukavaa antaa hyvän kiertää! Vihjeitä vastaanotetaan :D

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Uusi mööpeli

Kerrankin kannatti vähän väsyneenäkin penkoa kirppiksellä! Etsin lattialta yhden tavaran pudonnutta hintalappua ja tulin nostaneeksi isoa myttykasaa (parisängynpeitto kai) ja.....

tällainen aarre sieltä paljastui! Huippukuntoinen "vanhus", jalat vaan ruuvattava uudelleen. Miinus 50%, nyt 10 euroa! Hyvä hinta mielestäni. Tällaiselle on aina käyttöä, ainakin huushollissa, jossa asuu lankamaanikko :)Lapsuudenkodissani ei tällaista ollut, mutta muistan sukulaisilla nähneeni.

Verhoilukankaan värit eivät aivan suosikkejani ole, mutta saavat kelvata ainakin aluksi. Voisikin harkita verhoilukurssia joskus tulevaisuudessa!

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Olipa kerran...

.... neulepusero. Se oli neulottu jo kertaalleen puretuista langoista, mutta vieläkään siitä ei ollut tullut käyttövaatetta. Alkoi raukka olla jo purku-uhan alainen mutta unohtui kaiketi jonkin byrokratian takia. Se sai siis lojua vintin perukoilla aina kesään 2010 asti. Silloin se äkkäsi muuan sinisukka, joka katseli sitä uusien (kaksiteho)silmälasien läpi ja alkoi hoksata sen uudet ulottuvuudet! Jess!

    Käteen vaan neula ja mustaa (kirppis)lankaa ja pistoja toisen perään. Aha, siihen kasvoi kukkanen. Oikein hyvä, sanoi sinisukan kaveri, minusta tuo riittää. Mutta sinisukasta se ei riittänyt, ei lähimaillekaan! Neula lähti kulkemaan lähes omia teitään.
Viereen nousi talo ja pieni polkukin... kohosi puu, taitaa olla omenapuu...
...tuonne tömähti mikälie töyhtöhyyppä...
toisaalle istahti pöllö - ei muuten yhtään pöllömpi :D  Ja toinen talo, johon vaikutti kaiketi heinäkuu ja sen helteet...
Tässä vaiheessa puserosta oli jo kuoriutunut takki! Edestä vaan saksilla kaunis viilto, siksakkia reunoihin, mustia pykäpistoja ja virkkausta. Heti paljon käyttökelpoisempi!
Hihat tuottivat hetken mietintätauon, eikä neulakaan enää suihkinut omiaan... kului tovi, kunnes leppis alkoi kierrellä ympäriämpäri ja jäi siihen! Entäs toiseen hihaan, hmph.... no tietenkin perhonen, sanoivat sivulliset, jotka kummastuneina seurasivat toimitusta. Perhonen....ei, liian arvattavaa, tavanomaista. Jotakin muuta!
Jotakin muuta sinne tuli. Tuli ja meni, sillä vielä tänäkään päivänä ei ole selvinnyt mikä se oli.. vähän siilin jäljiltä näyttää, mutta siiliä itseään ei näy...mutta eihän se niin vaarallista olekaan! Jokin siitä kulki ja jälkensä jätti, mutta se onkin sitten jo toisen tarinan väärti :D Ja toisen vaatteen "kohtalo", kenties! Pysykäähän kuulolla, sillä mitä sitten tapahtui....sen kuulette ehkä joskus!

lauantai 1. tammikuuta 2011

Virkeetä uutta vuotta!

Noilla sanoilla suunnilleen toivottaa Virkkukoukkunen (en osaa linkittää vielä...) uudessa kalenterissaan vuoden alkua! Ainoa kalenteri, jolla täksi vuodeksi lahjoin itseäni. Muina vuosina seuraa ovat tehneet immoset, wendelinit, koivut... Nyt oli hillittävä itseään ja tyydyttävä laittamaan keittiön seinälle jokin aikakauslehden kalenteri. Jollen sitten saa inspistä ja väsää itse...

Tammikuuta hallitsevat hurmaavat pöllöt! Kuvausalustana pöytä, jolla nököttää toinen pikkukuusista ynnä n. miljoona neulasta, joilla olikin tänä vuonna käsittämätön kiire "varistautua" jo heti pyhinä... johtuu kuulemma pakkasista. Puut eivät ehtineet talveentua kuten yleensä, sillä pakkaset tulivat niin nopeasti syyssateiden päälle.

Viimeinen työ v:lta 2010: kämmekkäät Noro Silk Gardenista. Yksi kerä riitti, toiseen "epämuodostuneeseen" kukkaan lainasin toisesta kerästä hiukan lisää. Mun ehdoton lempilanka, joskin lähes saavuttamaton huikean hintansa takia :D